(untitled) (Conferences, 2026)
Falsafa fani insoniyat tafakkurining rivojlanishi va jamiyat hayotida chuqur iz qoldirgan ilmiy yo‘nalishlardan biridir. Falsafaning asosiy maqsadi inson ongi, borliq, tafakkur, bilim, jamiyat va uning taraqqiyoti to‘g‘risida chuqur va umumiy xulosalarga kelish, katta ilmiy qarashlarni shakllantirishdan iboratdir. Tajriba va ilmiy bilish asosida tashkil topgan zamonaviy dunyoda falsafa hamda boshqa ijtimoiy-gumanitar fanlarga bo‘lgan talab tobora ortmoqda. Bu sohada o‘quv jarayonlarining zamonaviylashtirilishi, ilg‘or pedagogik texnologiyalarning tatbiq qilinishi yangi talablarni vujudga keltirib, ta’lim sifati va samaradorligini oshirish uchun asos bo‘lib xizmat qilmoqda.