(untitled) (Conferences, 2026)
Ushbu maqolada Amir Temur davlatchilik tajribasi, uning siyosiy boshqaruv tamoyillari hamda harbiy-strategik qarashlarining jahon tarixidagi o‘rni tahlil qilinadi. Temuriylar davlati boshqaruvida qonun ustuvorligi, markazlashgan hokimiyat va ijtimoiy adolat tamoyillarining shakllanishi tarixiy manbalar asosida yoritiladi. Shuningdek, Amir Temur merosining zamonaviy siyosiy tafakkur va davlat boshqaruvi tizimlariga ta’siri ochib beriladi.