(untitled) (Conferences, 2026)
Mazkur maqolada “Darveshona” marosimining tarixiy shakllanishi, ijtimoiy funksiyalari hamda uning XXI asr sharoitida milliy o‘zlikni anglash jarayonidagi o‘rni ilmiy tahlil qilinadi. Tadqiqotda ushbu marosimning tasavvufiy an’analar bilan bog‘liqligi, uning jamoaviylik, hamjihatlik va ijtimoiy birdamlikni mustahkamlashdagi ahamiyati yoritiladi. Shuningdek, “Darveshona”ning qishloq ijtimoiy hayotidagi o‘rni, xususan, jamoaviy muhokama, nizolarni bartaraf etish va ijtimoiy muammolarni hal etishdagi an’anaviy nstitute sifatidagi funksiyalari ochib beriladi.