(untitled) (Conferences, 2026)
Maqolada Oʻzbekiston migratsiya jarayonlari sharoitida tarixiy ongni saqlash masalasi hamda bu jarayonda madaniy markazlarning tutgan oʻrni tahlil qilinadi, migratsiya natijasida yuzaga keladigan ijtimoiy-madaniy muammolar, xususan, milliy oʻzlikni yoʻqotish, til va anʼanalardan uzoqlashish xavfini ochib beriladi. Shuningdek, xorijdagi oʻzbek diasporasi uchun madaniy markazlarning ahamiyati ilmiy asosda yoritilib, ularning taʼlimiy, maʼrifiy va ijtimoiy funksiyalari ko‘rsatib o‘tiladi.