(untitled) (Conferences, 2026)
Turkistondagi rus hukumatining mustamlakachilik siyosatiga qarshi olib borilgan dastlabki yirik milliy-ozodlik harakati sifatida tarixda nom qoldirgan “Vabo isyoni” qo‘zg‘oloni 1892 yil 24 iyunda Toshkentda bo‘lib o‘tadi. Ushbu qo‘zg‘olonning tarixiy ahamiyati, mafkuraviy asosi, yuzaga keltirgan siyosiy, iqtisodiy, ijtimoiy omillari va oqibatlarini bugungi kun nuqtai nazaridan o‘rganish hamda ilmiy tahlil qilish dolzarb masaladir. Shu jihatdan ushbu maqolada qo‘zg‘olonni keltirib chiqargan siyosiy omillar haqida mulohaza yuritiladi.