(untitled) (Conferences, 2026)
Mazkur maqolada til va madaniyat o‘rtasidagi o‘zaro aloqa lingvomadaniy yondashuv asosida tahlil qilinadi. Til birliklarining madaniy mazmunni ifodalashdagi roli hamda ularning milliy qadriyatlar bilan bog‘liqligi ko‘rib chiqiladi. Ingliz va o‘zbek tillari misolida leksik, frazeologik va konseptual birliklar qiyosiy tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari til madaniyatni aks ettiruvchi asosiy vosita ekanligini ko‘rsatadi.