(untitled) (Conferences, 2026)
Mazkur maqolada o‘zbek zamonaviy she’riyatining yirik namoyandasi Halima Xudoyberdiyeva ijodida tuyg‘u va ijodiy tafakkur sintezi masalasi tahlil qilinadi. Shoira lirikasida ruhiy kechinma, milliy o‘zlik, tabiat, ayol qalbi va Vatan tuyg‘usining badiiy ifodalanish xususiyatlari yoritiladi.