(untitled) (Conferences, 2026)
Ushbu tadqiqot ishi O‘zbekiston ta’lim tizimini raqamlashtirish sharoitida o‘quv jarayoni ishtirokchilarining kognitiv faoliyati va psixologik barqarorligini ta’minlash muammolariga bag‘ishlanadi. Maqolada raqamli muhitning (e-learning) o‘quvchilar xulq-atvori va diqqat konsentratsiyasiga ta’siri neyropsixologik hamda pedagogik yondashuvlar asosida tahlil qilingan. Tadqiqotning o‘ziga xosligi shundaki, u raqamli texnologiyalarni shunchaki texnik vosita sifatida emas, balki milliy qadriyatlar va gumanistik tamoyillar bilan integratsiyalashgan murakkab pedagogik tizim sifatida ko‘rib chiqadi. Muallif tomonidan raqamli ta’lim platformalarida o‘quvchilarning kognitiv yuklamasini optimallashtirish va motivatsion muhitni yaratish bo‘yicha ilmiy asoslangan taklif va tavsiyalar ilgari surilgan.