(untitled) (Conferences, 2026)
Mazkur maqolada ingliz va o‘zbek badiiy adabiyotida ayol obrazining lingvomadaniy xususiyatlari hamda ularning tarjima jarayonida yuzaga keladigan transformatsiyalari qiyosiy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotda ayol obrazi madaniy konsept sifatida talqin qilinib, uning semantik, pragmatik va stilistik qatlamlari tarjimada qanday o‘zgarishga uchrashi yoritiladi.