(untitled) (Conferences, 2026)
Ushbu maqolada XVI asr o‘zbek adabiyotining yorqin vakillaridan biri sanalgan Qul Ubaydiy qalamiga mansub ayrim turkiy g‘azallar va ularda kuylangan ilohiy ishq mavzulari yoritib beriladi. Shuningdek, shoir ijodi u yashagan davr ijtimoiy muhiti bilan bog‘liq holda tadqiq etilgan. G‘azallarining mazmun-mohiyati, obrazlar tizimi, tasvir vositalari hamda individual uslubi masalalari atroflicha o‘rganilgan.