(untitled) (Conferences, 2026)
. Ushbu maqolada XX asr boshlarida yashab ijod etgan jadid shoiri Abdurauf Choʻlpon sheʼriyatida istiqomat qilgan istiqlol va ozodlik gʻoyalarining badiiy-falsafiy mohiyati tahlil qilinadi. Tadqiqotda shoir ijodining milliy uygʻonish davri kontekstida oʻrni koʻrsatilib, erkinlik motivining ramziy ifodalanishi, lirik qahramonning ruhiy iztiroblari va milliy mustaqillikka intilish motivlari oʻrganiladi.