(untitled) (Conferences, 2026)
Ushbu maqolada zamonaviy tilshunoslikning antropotsentrik paradigmasi doirasida tilning kontseptual tizimi va olamning milliy lisoniy manzarasi (OMLM) muammolari tahlil qilinadi. Kontseptning ko‘p qirrali mental tuzilma ekanligi, uning psixologik va kognitiv-semantik tabiati hamda glyuttonik (gastronomik) diskursning milliy tafakkurdagi o‘rni keng yoritilgan.