HOZIRGI DAVRDA DIALEKTIKANING AHAMIYATI (Conferences, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada hozirgi davrda dialektikaning ahamiyati falsafiy nuqtai nazardan tahlil qilinadi. Zamonaviy jamiyatda globallashuv, texnologik taraqqiyot va ijtimoiy ziddiyatlarning kuchayishi dialektik yondashuvning dolzarbligini yanada oshirmoqda. Tadqiqotda dialektikaning asosiy qonunlari va kategoriyalari, ularning zamonaviy ijtimoiy, iqtisodiy hamda ilmiy jarayonlardagi namoyon bo‘lish shakllari yoritiladi. Shuningdek, dialektik tafakkurning insonning tanqidiy, tizimli va kompleks fikrlashini shakllantirishdagi o‘rni ochib beriladi. Muallif dialektikaning nafaqat nazariy, balki amaliy ahamiyatga ega ekanini, u orqali murakkab jarayonlarni anglash va samarali qarorlar qabul qilish mumkinligini asoslaydi. Maqolada ta’lim tizimida dialektik tafakkurnirivojlantirishning muhim jihatlari ham ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari dialektikaning zamonaviy falsafiy tafakkur rivojidagi muhim metodologik vosita ekanini ko‘rsatadi.