TARIXIY ONG VA MILLIY XOTIRANI SHAKLLANTIRISHDA SOVET TA’LIM TIZIMINING O‘RNI (ILMIY-TAHLILIY YONDASHUV) (Conferences, 2026)
Mazkur maqolada sovet davri ta’lim tizimining tarixiy ong va milliy xotirani shakllantirishdagi o‘rni kompleks ilmiy-tahliliy yondashuv asosida o‘rganiladi. Unda sovet mafkurasi doirasida tarix fanining qayta talqin qilinishi, milliy tarixning cheklanishi, jadidchilik merosining inkor etilishi hamda ta’lim orqali ideologik nazorat mexanizmlarining shakllanishi tahlil qilinadi. Shuningdek, mustaqillik davrida tarixiy ongni tiklash jarayonlari va ularning ahamiyati yoritiladi