TARIXIY ONG VA MILLIY XOTIRANI TIKLASHDA TURKISTONDA TA’LIM TIZIMINING SHAKLLANISH JARAYONLARI (1917-1924- YILLAR) (Conferences, 2026)
Ushbu maqolada 1917–1924-yillar davrida Turkistonda ta’lim tizimining shakllanish jarayonlari, inqilob va ta’lim islohotlarining o‘lkadagi ijtimoiy-ma’naviy hayotga ta’siri hamda jadidchilik harakatining o‘rni tahlil qilinadi. Shuningdek, XIX asr oxiri — XX asr boshlarida jadid maktablarining paydo bo‘lishi, ularning maqsad va vazifalari, Turkiston o‘lkasida milliy uyg‘onishning kuchayishi jarayonida tutgan o‘rni ko‘rsatib o‘tiladi. Sovet hokimiyati o‘rnatilgach, jadidlar harakatining yangi bosqichga o‘tishi, ularning istiqlol yo‘lidagi kurashi, shuningdek, milliy tashkilotlar faoliyati haqida ma’lumot beriladi.