TARIXIY ONG VA MILLIY XOTIRANI TIKLASHDA O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASINING TASHQI SIYOSAT VA XALQARO HAMKORLIKDAGI O‘RNI (O‘ZBEKISTON VA MARKAZIY OSIYO DAVLATLARI MISOLIDA) (Conferences, 2026)
Mazkur maqolada O‘zbekiston Respublikasining tashqi siyosati shakllanishi va rivojlanish bosqichlari tarixiy-tahliliy asosda yoritiladi. Xususan, mustaqillikdan keyingi davrda tashqi siyosatning ustuvor yo‘nalishlari, xalqaro tashkilotlar bilan hamkorlik, mintaqaviy xavfsizlik masalalari hamda Markaziy Osiyodagi integratsion jarayonlar tahlil qilinadi. Tadqiqotda davlatning geosiyosiy o‘rni va tashqi siyosat strategiyasining evolyutsiyasi ilmiy asosda ochib berilgan.