TEOLINGVISTIKANING ZAMONAVIY TADQIQOT YO‘NALISHLARI (Conferences, 2026)
Zamonaviy ilm-fan taraqqiyotida fanlararo integratsiya jarayonining kuchayishi natijasida til, madaniyat va din o‘rtasidagi murakkab aloqalarni o‘rganishga qaratilgan yangi ilmiy yo‘nalishlar shakllanmoqda. Ushbu jarayonda teolingvistika til va diniy tafakkur, diniy tajriba hamda diniy kommunikatsiya o‘rtasidagi o‘zaro ta’sirni o‘rganadigan muhim fanlararo soha sifatida rivojlanmoqda. Dastlab bu yo‘nalish asosan muqaddas matnlar tilini tahlil qilish bilan bog‘liq bo‘lgan bo‘lsa, bugungi kunda teolingvistika diniy diskurs, diniy identitet, diniy kommunikatsiya, tarjima muammolari, madaniyatlararo muloqot va zamonaviy axborot muhitidagi diniy nutqshakllarini ham qamrab oladigan keng qamrovli ilmiy soha sifatida shakllanmoqda.