MUSTAQILLIK YILLARIDA O‘ZBEKISTONDA ELEKTROENERGETIKA SOHASIDAGI MUAMMOLAR (Conferences, 2026)
. Mazkur ilmiy maqolada O‘zbekiston Respublikasi mustaqillik yillarida elektroenergetika tarmog‘ida amalga oshirilgan islohotlar, mavjud muammolar hamda istiqboldagi rivojlanish yo‘nalishlari chuqur tahlil qilinadi. Energetika siyosatining o‘zgarishi, elektr energiyasi ishlab chiqarish hajmlari dinamikasi, qayta tiklanuvchi energiya manbalarining o‘rni, tarmoqdagi texnik va iqtisodiy muammolar ilmiy asosda ko‘rib chiqiladi. Soha barqarorligi uchun zarur bo‘lgan texnik modernizatsiya, investitsiyalar, kadr siyosati va iqtisodiy mexanizmlar yuzasidan tavsiyalar beriladi.