RAQAMLI MUHITDA MAFKURAVIY TA’SIR, TARG‘IBOT VA MANIPULYASIYA MEXANIZMLARI (Conferences, 2026)
Ushbu maqolada raqamli muhitda mafkuraviy ta’sir, targ‘ibot va manipulyasiya mexanizmlari ilmiy jihatdan tahlil qilingan. Unda algoritmik boshqaruv, mikro-nishonlash, botlar faoliyati, aks-sado kamerasi, dezinormatsiya va sun’iy intellekt asosidagi manipulyativ kontentning xususiyatlari yoritilgan. Shuningdek, raqamli propaganda vositalarining jamoatchilik fikri, siyosiy ong va ijtimoiy barqarorlikka ta’siri ochib berilib, ularga qarshi media savodxonlikning ahamiyati asoslangan.