MARKAZIY OSIYO DAVLATLARI TARIXINI O‘RGANISHDA TARIXIY TAFAKKUR VA MILLIY O‘ZLIKNI SHAKLLANTIRISHNING NAZARIY ASOSLARI (Conferences, 2026)
Ushbu maqolada Markaziy Osiyo mintaqasining qadimgi davrlardan to hozirgi kungacha bo‘lgan murakkab va shonli tarixi tizimli ravishda tahlil qilingan. Tadqiqotda antik davr sivilizatsiyalari, O‘rta asrlar uyg‘onish davri, Temuriylar sivilizatsiyasi, Rossiya imperiyasi mustamlakachiligi va Sovet ittifoqi davridagi transformatsiyalar yoritilgan. Shuningdek, maqolada mustaqillik yillarida erishilgan yutuqlar, yangi O‘zbekistonning mintaqaviy hamkorlik borasidagi tashabbuslari va zamonaviy geosiyosiy jarayonlar ilmiy nuqtai nazardan asoslab berilgan.