O‘ZBEKISTONDA DINIY BAG‘RIKENGLIKNI TA’MINLASHDA NEMIS MILLATINING (DIASPORASI) O‘RNI (Conferences, 2026)
Mazkur maqolada O‘zbekistonda diniy bag‘rikenglik va konfessiyalararo hamjihatlikni ta’minlashda nemis diasporasining o‘rni ilmiy jihatdan tahlil etilgan. Unda nemis millatining respublikaga kirib kelish tarixi, ijtimoiy-madaniy hayoti hamda millatlararo totuvliknimustahkamlashdagi hissasi yoritilgan. Shuningdek, nemis madaniy markazlarining faoliyati, ularning yoshlar tarbiyasi va madaniyatlararo muloqotni rivojlantirishdagi ahamiyati ochib berilgan. Tadqiqot natijasida O‘zbekistonda diniy bag‘rikenglik va millatlararo totuvlik davlat siyosatining ustuvor yo‘nalishi ekanligi asoslab berilgan.