XOTIN-QIZLARNI ILM-FANGA JALB ETISHNING IJTIMOIY AHAMIYATI (Conferences, 2026)
Mazkur maqolada xotin-qizlarning ilm-fanga jalb etilishining ijtimoiy ahamiyati, ularning ilmiy salohiyatini rivojlantirish jarayonida davlat siyosati, ta’lim tizimi hamda jamiyatning roli tahlil etiladi. Shuningdek, ayollarni ilmiy faoliyatga jalb etish orqali mamlakatning ijtimoiyiqtisodiy taraqqiyotiga qo‘shiladigan hissasi yoritiladi. Bundan tashqari, ayollarning tarixan ilmfanda ilg‘or o‘rin tutgani, jumladan, islom olamida ham ko‘plab olima ayollar yetishib chiqqanligi haqida fikr yuritiladi. O‘zbekiston Respublikasida xotin-qizlarni ilm-fan sohasida qo‘llab-quvvatlash borasida amalga oshirilayotgan islohotlar masalasi ham o‘rganiladi. Tadqiqot natijalariga ko‘ra,ayollarni ilm-fanga keng jalb etish jamiyatda innovatsion fikrlashni rivojlantirish, ta’lim sifatini oshirish hamda ijtimoiy barqarorlikni ta’minlashning muhim omili ekanligi asoslab beriladi.