“NAFS”NI TARBIYALASH YOSHLAR AXLOQIY KAMOLOTINING ASOSI SIFATIDA (Conferences, 2026)
Maqola zamonaviy yoshlar axloqiy kamolotida nafsni tarbiyalash masalasini ilmiyfalsafiy nuqtai nazardan yoritadi. Unda nafs tushunchasining falsafiy va diniy talqinlari, yoshlar tarbiyasidagi roli, raqamli madaniyat va globallashuv sharoitida yuzaga kelayotgan axloqiy muammolar tahlil qilinadi. Shuningdek, nafsni boshqarishning axloqiy mezonlari, shaxsiy iroda, mas’uliyat, sabr va o‘zini nazorat qilish kategoriyalari, hamda ma’naviy immunitetni shakllantirishdagi roli ko‘rib chiqiladi. Maqola yoshlarni ma’naviy va axloqiy jihatdan rivojlantirish strategiyalari uchun amaliy asos yaratadi.