O‘ZBEK MUMTOZ ADABIYOTI NAMOYANDASI NISHOTIYNING “HUSN-U DIL ” DOSTONIDAGI LISONIY XUSUSIYATLAR (Conferences, 2026)
Maqolada Nishotiy  uslubi individual poetik ohangga egaligi, o‘zbek adabiy tilining leksik, morfologik va sintaktik xususiyatlarini o‘rganishda muhim manba ekanligi,  Nishotiyning ijtimoiy-siyosiy fikr va mulohazalari “Husn-u Dil” dostonida o‘z ifodasini topganligi bayon etiladi.