GENETIK TEXNOLOGIYALARNI QO‘LLASHNING BIOETIK ASOSLARI VA ULARNING XALQARO STANDARTLAR BILAN UYG‘UNLIGI (Conferences, 2026)
Mazkur maqolada jamiyatda genetik texnologiyalarni qo‘llash jarayonida yuzaga kelayotgan ijtimoiy qarama-qarshiliklar falsafiy va ijtimoiy tahlil qilinadi. Unda bioetika, ijtimoiy tenglik, inson huquqlari hamda ilmiy taraqqiyot o‘rtasidagi ziddiyatlar yoritilib, genetiktexnologiyalarning jamiyat barqarorligiga ta’siri baholanadi va ularni muvozanatli boshqarish zarurati asoslab beriladi.