QUL UBAYDIY TURKIY G‘AZALLARIDA ILOHIY ISHQ TALQINI (Conferences, 2026)
Ushbu maqolada XVI asr o‘zbek adabiyotining yorqin vakillaridan biri sanalgan Qul Ubaydiy qalamiga mansub ayrim turkiy g‘azallar va ularda kuylangan ilohiy ishq mavzulari yoritib beriladi. Shuningdek, shoir ijodi u yashagan davr ijtimoiy muhiti bilan bog‘liq holda tadqiq etilgan. G‘azallarining mazmun-mohiyati, obrazlar tizimi, tasvir vositalari hamda individual uslubi masalalari atroflicha o‘rganilgan.