TILNING KONSEPTUAL TIZIMIDA GLYUTTONIK DISKURSNING LINGVOKOGNITIV TADQIQI (Conferences, 2026)
Ushbu maqolada zamonaviy tilshunoslikning antropotsentrik paradigmasi doirasida tilning kontseptual tizimi va olamning milliy lisoniy manzarasi (OMLM) muammolari tahlil qilinadi. Kontseptning ko‘p qirrali mental tuzilma ekanligi, uning psixologik va kognitiv-semantiktabiati hamda glyuttonik (gastronomik) diskursning milliy tafakkurdagi o‘rni keng yoritilgan.