ONA TILI DARSLARIDA LINGVOMADANIYATSHUNOSLIK: PEDAGOGIK TEXNOLOGIYALAR VA QADRIYATLAR UYG‘UNLIGI (Conferences, 2026)
Ushbu maqolada ona tili ta’limining zamonaviy bosqichida lingvomadaniyatshunoslik tamoyillarini joriy etish masalalari tadqiq qilinadi. Muallif tilni shunchaki aloqa vositasi emas, balki milliy ruh va qadriyatlarni tashuvchi omil sifatida talqin etgan holda, dars jarayonida pedagogik texnologiyalardan foydalanishning samarali usullarini taklif etadi. Maqolada o‘quvchilarning lisoniy kompetensiyasini rivojlantirish bilan bir qatorda, ularning ma’naviy-axloqiy dunyoqarashini shakllantirishda xalq maqollari, frazeologizmlar va matn ustida ishlashning ahamiyati ilmiy-nazariy jihatdan asoslab berilgan.